joi, 10 august 2017          Amenajarea unui teren in panta

    Proiectantul poate exploata un profil de teren similar printr-o adaptare sau modificare a pantei pentru a mentine sau a urmari perspectiva, asigurand si o protectie sporita.
    Daca panta creste si descreste sunt indicate taluzurile si treptele, putandu-se executa si o terasa. Daca inclinarea pantei e prea abrupta pentru trafic, accesul se face de-a lungul curbelor de nivel.
    Amenajarea in panta poseda o calitate peisajistica dinamica. Introducem forme indraznete, planuri unghiulare, diagonale, materiale solide (piatra, beton, otel), texturi naturale, aspre, miscarea trebuie sugerata prin linii retorice prin succesiuni gradate de forma, culori puternice (sangeriu, galben,portocaliu). 
          Caracterul impresionant al unei pante rezulta din schimbarea vizibila a inclinarii. Schimbarile naturale de inclinare pot fi accentuate prin folosirea de terase suspendate, de platforme care domina privelistea, balcoane terasate. Un sit in panta ofera un interes deosebit pentru priveliste .     Terenule in panta ridica probleme de scurgere a apelor, apa din panza freatica si cea care se scurge la suprafata trebuie interceptate, deviate sau lasate sa treaca liber pe sub sau prin constructie.
     O panta evidentiaza multe calitati atragatoare ale apei, jocul apei in caderi, jeturi, prelungirea unor rauri mici reprezinta posibilitati evidente de compozitie a planului.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu